Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Annorlunda firanden för nationaldag och skolavslutningar

I år måste vi alla hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Det innebär att många av vårens och sommarens firanden kommer att se annorlunda ut.

Det finns sedan mars månad ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Enligt gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten ska även resor över landet, trängsel och folksamlingar undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd till varandra. Det är också olämpligt med större bjudningar även om de hålls i hemmet och utomhus.

På grund av risken för smitta av covid-19 ställer kommunen in det gemensamma firandet av nationaldag den 6 juni i hembygdsparken på Lindekullen i Hyltebruk. I samband med firandet av nationaldagen brukar kommunen även hälsa nya medborgare välkomna, den ceremonin flyttas fram till ett senare tillfälle.

– Situationen i landet är annorlunda och med tanke på de regler och rekommendationer som finns tvingas vi att ställa in planerade festligheter. Det är tråkigt men nödvändigt, vi får alla försöka att göra det bästa av situationen, säger Ronny Löfquist (S) kommunstyrelsens ordförande.

Även vårens skolavslutningar berörs. Dessa kommer att genomföras klassvis på skolans område utan vårdnadshavare eller andra gäster. Skolorna kommer att anstränga sig till det yttersta för att avslutningar ändå får den stämning av glädje och högtidlighet som dagen kräver. Mer information gällande respektive skolas avslutning kommer att förmedlas från respektive rektor till berörda vårdnadshavare.

Kontakt