Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2020-10-01

Antikroppstest i Halland från och med 1 oktober

Från 1 oktober kommer Region Halland erbjuda invånare som fyllt 18 år och är friska (utan symptom) sedan minst två veckor tillbaka möjligheten att göra ett antikroppstest för en avgift på 200 kronor. Testet är ett blodprov i armvecket som visar om man har antikroppar, det vill säga har haft covid-19, vilket innebär att man har ett visst skydd mot ny infektion med covid-19 i uppskattningsvis 6 månader enligt Folkhälsomyndigheten.

Att ta ett antikroppstest inte är det samma som att göra ett självprovtagningstest vid symptom av covid-19. Smittskydd Halland betonar att provtagning vid symtom för att påvisa infektion är den viktigaste åtgärden för att upptäcka och förhindra smittspridning. Om du är förkyld eller har symtom på covid-19 så kan du boka tid för självprovtagning. Du kan läsa mer om hur självprovtagningen går till och vad det innebär via länken nedan.

Hur fungerar självprovtagningen – 1177 Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fortsätt följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Även om du har antikroppar mot covid-19 gäller samma förhållningsregler som tidigare.Tänk på att fortfarande följa rekommendationerna genom att:

  • Vara hemma när man är förkyld, sjuk eller har symtom
  • Vara noga med att tvätta händerna
  • Hålla avstånd

Antikroppstestningen i Halland

Du loggar in på 1177.se och bokar en tid för antikroppstestning på valfri vårdcentral eller provtagningen på Halland sjukhus. Kan du inte alls logga in på 1177.se kontaktar du valfri vårdcentral eller provtagningen på Hallands sjukhus för att boka tid. Frågor och svar om antikroppstestet, provsvar, vad som gäller och hur du bokar kan du läsa mer om på 1177.se/Halland och via länken nedan.

Antikroppstest – 1177 Halland – så här går provtagningen till
länk till annan webbplats

Svar gällande antikropptest

Efter cirka 3 dygn är ditt provsvar klart. Logga in på 1177.se och läs det i din journallänk till annan webbplats. Du hittar ditt provsvar under Journaltjänster, Journalen och Provsvar. Du får ingen avisering när provsvaret kommit utan måste gå in själv och läsa i journalen. Du kan inte ringa 1177 för att få ditt provsvar eller få veta när provsvaret kommer.

Avgift antikroppstest

Ett antikroppstest kostar 200 kr. Högkostnadsskydd eller frikort gäller inte. Om du blir sjuk eller får annat förhinder måste du logga in här på 1177.selänk till annan webbplats och omboka eller avboka din tid för antikroppstest, annars får du betala en avgift.

Kontakt