Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-06-01

Berendsen Textil Service storsatsar i Torup

Det går bra för näringslivet i Hylte kommun. Många företag vittnar om hög orderingång och framtida planer på investeringar och nyanställningar.

Under året har till exempel Stora Enso tillkännagivit två stora satsningar på bruket i Hyltebruk, dels på en ny produktionsanläggning för fiberkomposit men även för en kondensturbin som producerar el.

Storsatsning i Torup

Under ett möte i veckan mellan företaget Berendsen och Hylte kommun tillkännagavs det att företaget har beslutat att göra en storsatsning på sin tvätterianläggning i Torup. Under året har man investerat cirka 15 miljoner kronor i nya maskiner och utrustning och nu står det klart att företaget redan efter sommaren tar nästa steg. Inom kort kommer Berendsen att lämna in ett bygglov för en tillbyggnad om 750 kvadratmeter och kommer även att investera i fler och nyare maskiner vilket innebär ytterligare investeringar på över 25 miljoner kronor.
- Vi tar höjd för kommunernas och landstingens framtida krav gällande miljö, kvalitet och hygien i det här projektet. Samtidigt satsar vi på att investeringen ska ge oss den bästa arbetsmiljön och effektiviteten, säger Tony Anttila, platschef på Berendsen i Torup.

Ökad produktion ger nyanställningar

Bakgrunden är att företaget under våren vunnit flera anbud från nya kunder. Under hösten kommer Berendsen att nyanställa ett 10-tal personer på Torupsanläggningen för att klara den ökande produktionen. Idag sysselsätter tvätteriet 55 medarbetare.
- Det är mycket glädjande att Berendsen satsar i Torup. Företaget är en mycket viktig arbetsgivare i vår kommun. Företaget har många anläggningar i Sverige och att investeringar hamnar i Torup visar anläggningens styrka, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt