Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2020-09-16

Besöksförbudet på äldreboenden hävs den 1 oktober

Besöksförbud har gällt på landets alla äldreboenden sedan den 1 april. Den 15 september meddelade Sveriges regering att besöksförbudet hävs från och med den 1 oktober. Fram tills dess gäller besöksförbudet och de framtagna rutinerna för besök inom äldreboendena i Hylte kommun.

Omsorgen inom Hylte kommun undersöker nu hur man på ett säkert sätt ska kunna ta emot besök och fortsätta minimera smittspridningen efter att förbudet hävs, berättar Sophia Lehnberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

– Vi väntar nu in Socialstyrelsens nya föreskrifter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer som håller på att tas fram och som vi kommer utgå och anpassa oss efter, därefter kan vi gå ut med mer information.

Ett stort ansvar finns även hos den enskilda individen som ska besöka närstående på äldreboende efter att besöksförbudet hävs.

– Det är viktigt att följa rekommendationerna som finns från Folkhälsomyndigheten och stanna hemma om du är sjuk eller har symptom, hålla avstånd och undvika trängsel säger Sophia Lehnberg.

Kontakt