Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-09-05

Bli språkstartare och inspirera nyanlända barnfamiljer

Vill du bli språkstartare och hjälp en nyanländ familj att komma igång med svenska språket? Då ska du komma till inspirationskvällen måndag 11 september i Hörsalen, Hyltebruk.

Att börja tidigt med att prata, sjunga och läsa för små barn har visat sig vara bra för språkutvecklingen. Hylte kommun, Region Halland, Svenska kyrkan och studieförbunden i Halland vill ge barnfamiljer som nyss kommit till Sverige en bra start i livet genom ett projekt som handlar om att stimulera barns språk med hjälp av böcker.

Projektet ”Språkstart Halland för asylsökande och nyanlända” startade i början av året och ska pågå under hela 2017. Nu har det blivit dags att utbilda andra omgången av språkstartare.

Vad gör en språkstartare?
Som språkstartare får du en kortare utbildning via ett studieförbund och sedan får du träffa en nyanländ barnfamilj. Tillsammans kommer ni att läsa barnböcker, spela spel och prata, allt för att hjälpa familjen att få en bra start i här i Hylte. Till din hjälp har du en ryggsäck med tre barnböcker och ett spel.

Välkommen till inspirationskvällen där du får höra mer om projektet och träffa tidigare språkstartare.
Dag: Måndag 11 september
Tid: kl. 18.00-19.30
Plats: Hörsalen, vid biblioteket i Hyltebruk.

Kontakt