Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Emma Gröndahl blir ny tillförordnad kommunchef

Emma Gröndahl blir ny tillförordnad kommunchef

Kommunstyrelsen har beslutat att utse Emma Gröndahl till tillförordnad kommunchef i Hylte kommun under perioden 1 maj 2020 till 31 juli 2021. Hon arbetar idag som informations- och kanslichef i kommunen.

– Vi är mitt i en kris och behöver i det här läget skapa kontinuitet i det arbetet varför vi valt en intern kandidat som vi alla känner fullständig tillit till. Det är ett beslut som samtliga partier och även våra fackliga organisationer är överens om så vi känner en stor trygghet i vårt val och ser fram emot att fortsätta arbeta med Emma i hennes nya roll, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Emma Gröndahl har arbetat i kommunen i snart sex år. Hon började som utredare och nämndsekreterare, hon har även framgångsrikt drivit det ESF-finansierade projektet Integration Halland, arbetat som utvecklingsstrateg inom arbets- och näringslivskontoret och nu senast som informations- och kanslichef.
– Vi är glada att Emma accepterat uppdraget. Krisen vi befinner oss i kräver extra insatser av oss och det är viktigt att vi inte tappar fart i det här läget. Emma har i egenskap av informations- och kanslichef varit med i krisarbetet. Hon är bra på att lyssna in politiken och föra dialogen med olika parter. Jag tror att Emma blir en fantastisk kommunchef, säger Anna Roos (C), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Emma Gröndahl säger att hon är glad över möjligheten att få leda en organisation som Hylte kommun.
– Det känns både spännande och utmanande. Jag är oerhört ödmjuk och glad över möjligheten att på tjänstepersonsidan få leda en organisation som Hylte kommun. Hylte är en kommun med stor tillväxtpotential och framförallt fantastiska medarbetare. Det är såklart annorlunda att tillträda mitt under en pandemi, en pandemi som vi inte vet hur länge den pågår eller vilka följder det blir av den. Samtidigt har jag på nära håll fått se vilket engagemang det finns bland kommunens medarbetare för att fortsätta leverera bra kommunal service till våra invånare trots de nya utmaningarna, vilket gör mig trygg i att vi löser det här tillsammans.

Vad förväntar du dig av det nya jobbet?
– Jag förväntar mig bra dialoger med såväl politik, näringsliv, civilsamhälle, enskilda medborgare, intressenter och medarbetare. Det finns så mycket kompetens både inom vår organisation och ute i vårt samhälle och jag hoppas att vi tillsammans kan föra kommunen framåt.

Vad hoppas du uppnå?
– Jag hoppas att vi under den tid jag är tillförordnad kan få fram en tydlig inriktning på vart politiken och medborgare vill att kommunen ska, där vi tillsammans kan gå i takt och möta dagens och framtidens utmaningar tillsammans.

Kontakt