Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Flera smittade inom omsorgsnämndens verksamheter har tillfrisknat – Samlad lägesbild gällande covid-19 inför valborgshelgen

Den senaste statistiken från Region Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som publicerades onsdagen den 29 april, visar att av de personer som provtagits i länet har 349 personer bekräftats ha covid-19, totalt 28 personer vårdas på sjukhus, varav sju inom intensivvården. Medelåldern för de bekräftat smittade är 55,6 år.

Smittspridningen i Hylte kommun tycks fortsatt låg, senaste statistiken visar åtta bekräftade fall. Sophia Lehnberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Hylte kommun berättar att inom omsorgsnämndes verksamheter i Hylte kommun har tre av de totalt fem bekräftade fallen tillfrisknat.
– Det är positivt, antalet fall tyder på att personalen jobbar bra med den basala hygienen på våra boenden. Vi hoppas att vi kan fortsätta begränsa smittspridningen, både inom omsorgskontorets verksamhet och ute i samhället. Där har vi alla ett delat ansvar.
– Det är fortsatt besöksförbud på kommunens äldreboenden, det här är inte över än så vi får fortsätta att hålla ut och minska risken för smittspridning. Omsorgspersonalen arbetar med alternativa sätt, exempelvis telefon och Skype, för att hjälpa till så att omsorgstagarna kan ha kontakt med sina anhöriga, säger Sophia Lehnberg.

Valborgsfirande i coronaepidemins spår

Valborgsfirandet runt om i landet blir annorlunda i år än vad i är vana vid. På grund av spridningen av covid-19 uppmanar Folkhälsomyndigheten alla att undvika fester och att bilda folksamlingar. Hembygds- och samhällsföreningar runt om i kommunen har ställt in sina tidigare planerade firanden. Man avråder även från större privata tillställningar och påminner inför eventuella mindre tillställningar om att det är viktigt att hålla avstånd till andra människor även utomhus. Den som känner sig minsta förkyld ska hålla sig undan andra helt och hållet.
– Det går bra att vara utomhus, men vi kan alltså inte samlas för många på samma plats, det behöver vara glest mellan människor, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Kontakt