Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2018-09-25

Framtid Hylte fortsätter att styra i Hylte kommun

Teknisk valsamverkan i Hylte kommun mellan partierna Socaildemokraterna, Vänstern, Liberalerna och Kommunens väl.

Från vänster på bild; Bengt-Åke Torhall (L), Lisa Mogren (V), Ronny Löfquist (S) och Tommy Edenholm (KV).

Det blir en delvis ny politisk majoritet i Hylte kommun kommande fyra år. Socialdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet har bjudit in Kommunens väl till en samverkan under namnet Framtid Hylte 2.0

Under den gångna mandatperioden har Hylte kommun styrts av en koalition bestående av fem partier, Socialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Vänstern och SPI Välfärden. Idag kallade den nya majoriteten till presskonferens för att berätta om ett fortsatt samarbetet även kommande fyraårsperiod men nu med två nya medlemmar.
- Vi kör business as usual i Hylte kommun. Vi tackar Miljöpartiet och SPI Välfärden för gott samarbete den gångna perioden och välkomnar Kommunens väl till det nya samarbetet, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Samverkan innebär att Hylte kommun får ett majoritetsstyre med 22 av kommunfullmäktiges 41 mandat. Under presskonferensen berättar Ronny Löfquist (S) att samtliga samverkande partier kommer att ta plats i kommunstyrelsen. Man har även fördelat nämndsuppdragen med målet att ge alla samarbetsparter inflytande och insyn i arbetet.
- Som största parti i fullmäktige kommer vi att fortsätta leda arbetet och inneha samtliga ordförandeuppdrag. Politiken vi lade förra perioden ligger fast med sikte på en bred välfärd. Vi har alla kommuninvånarnas bästa för ögonen och även om vi inte alltid kommer att tycka lika är det något vi får respektera och helt enkelt prata ihop oss om.

Även representanterna för de övriga partierna uttryckte en stor tilltro till ett gott samarbete kommande mandatperiod.
- Vi såg att här fanns några olika alternativ och efter att vi pratat med bägge parter kom vi fram till att denna samverkan är den bästa för kommunen och kommuninvånarna. Vi ser fram emot ett samarbete, vi har en bra dialog, säger Tommy Edenholm (KV).
- Vi har haft ett bra samarbete de sista fyra åren så det fanns ingen anledning för oss att riva upp det. Det känns bra att vi fick till en majoritet, säger Bengt-Åke Torhall (L).
- Det känns bra att ha en fortsatt majoritet för Framtid Hylte, den gånga perioden har samarbetet fungerat väl så det känns roligt att få fullfölja det vi påbörjat, säger Lisa Mogren (V).

Prioriteringarna för kommande mandatperiod är välfärd, näringslivsutveckling, integration och klimat- och miljöarbete. Arbetet med en gemensam budget 2019-2022 inleds inom några veckor.

Kontakt