Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2016-03-15

Gällande uttalat hot mot Örnaskolan

I måndags kväll 14 mars uttalade en elev ett hot på sociala medier mot Örnaskolans högstadium. Händelsen är polisanmäld och eleven är tillsvidare avstängd från skolan. Stigert Pettersson, barn- och ungdomschef, berättar att skolans ledning agerade samma kväll.

- När vi får kännedom om allvarliga hot eller risker så kontaktar vi  polismyndigheten för att göra en gemensam bedömning. Skolan tar alltid hot på största allvar och har därför som rutin att kontakta polisen för bedömning.

Skolans krisgrupp har varit sammankallad. Information om händelsen har under tisdagen getts muntligt till skolans elever och till deras vårdnadshavare via brev som skickats med eleverna hem. Enligt skolpersonalen är stämningen på Örnaskolan lugn. Efter en säkerhetsbedömning av polismyndigheten har skolledningen beslutat att bedriva undervisning som vanligt.

Har du som vårdnadshavare frågor eller känner dig orolig över det inträffade är du välkommen att kontakta skolans ledning via kommunens växel telefon 0345-180 00.

Kontakt