Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-09-26

Hylte klättrar i företagsranking

Hylte kommun är tredje bästa kommun i Halland när det gäller näringslivsklimatet och ligger på plats 87 av landets 290 kommuner! Det betyder att Hylte är en bra kommun att starta och driva företag i.

Varje år får företagen i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen. Det är organisationen Svenskt Näringsliv som skickar ut en enkät med ett antal frågor. Dessa sammanställs och årligen i september presenteras en ranking där landets 290 kommuner jämförs med varandra. Syftet med värderingen är att visa var
i landet det är bäst att starta och driva företag.

Årets resultat blev positivt för Hylte kommun! Hylte klättrade 16 placeringar och återfinns på plats 87!

– Att skapa ett gott samarbetsklimat mellan kommunen och näringslivet i Hylte är viktigt. Målet är att hela tiden få ett bättre näringslivsklimat, säger kommunstyrelsens ordförande, Ronny Löfquist (S).

Näringslivsprogram

I mars 2016 antog Hylte kommun sitt första näringslivsprogram, som ska bidra till att det blir attraktivt och enkelt att driva verksamhet i Hylte. Det finns fem prioriterade områden i programmet:

  • Attraktiva livs- och boendemiljöer
  • Samverkan mellan skola och näringsliv
  • Service till företag som vill etaglera eller expandera sin verksamhet
  • Varumärkesbyggande för att stärka Hylte Infrastruktur (vägar, kollektivtrafik och IT)

Samma år utsågs Hylte kommun till ”Årets klättrare” i Svenskt Näringslivs ranking. 2016 rankades Hylte på plats 103 och hade då klättrat 27 placeringar.

Nu visar årets resultat från Svenskt Näringslivs ranking att Hylte kommun har fortsatt sin klättring uppåt mot toppen. Plats 87 av 290 kommuner och trea i Halland efter Falkenberg och Laholm.

Kontakt