Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hylte kommun ger alla medarbetare en julpresent för att stötta lokala företagare

För att visa uppskattning för alla medarbetare som gör en stor insats under den pågående coronapandemin, och för att stötta lokala företag har kommunstyrelsen i Hylte kommun beslutat att ge alla medarbetare en julpresent i form av värdecheckar på sammalagt 1200 kronor att använda hos lokala företag i Hylte kommun.
Förhoppning är att så många företag som möjligt som säljer varor eller tjänster i kommunen ska ta emot dessa värdecheckar, och att alla våra anställda ska använda dem för att på så sätt stötta det lokala näringslivet. Det är dock alltid upp till varje företag att bestämma om de vill ta emot värdecheckarna eller inte.

Såhär fungerar det

Varje anställd som varit tillsvidarenaställda eller vikarie i minst tre månader den 30 november får fyra checkar värda 300 kronor var. Varje värdecheck gäller som betalning vid ett enskilt köptillfälle hos företag belägna i Hylte kommun, det går även att använda flera värdecheckar vid ett köptillfälle. Värdecheckarna går inte att byta mot kontanter och understiger köpebeloppet värdet på den check eller de checkar som används vid köptillfället får kunden inga pengar tillbaka. Värdechecken kan användas fram till och med den 31 mars 2021. Värdechecken har ett unikt serienummer och ett namnförtydligande förtryckt, den anställda ska identifiera sig vid köptillfället och även skriva under checken när den används. Värdechecken får inte användas till köp av spel- och lotteriprodukter, tobak eller alkohol.

Mer information till företag

Företag som väljer att ta emot checken fakturerar sedan Hylte kommun, det ska göras månadsvis eller vid ett samlat tillfälle för alla checkar som företaget mottagits.
Mer information till företagare om hur de sedan får betalt för värdechecken finns här. Öppnas i nytt fönster.
Vid ytterligare frågor om fakturering kontakta Hylte kommuns ekonomienhet genom kommunens kontaktcenter.

Värdecheckarna kommer att delas ut till anställda med start den här veckan.

Kontakt