Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hylte kommuns första servicebostad invigdes

Hylte kommuns första servicebostad för funktionshindrade invigdes under tisdagen av omsorgsnämndens ordförande, Gunnel Johansson (S), som fick äran att klippa bandet. Besökarna bjöds på snittar och  rundvisning av lägenheterna.

Hyresgästerna har gjort sig hemmastadda

Servicebostaden på Storgatan 6E består av fem lägenheter, fyra för hyresgäster och en för kommunens boendestödjare. Lägenheterna är fullt utrustade 2:or med kök och vardagsrum i öppen planlösning, ett mindre sovrum och ett badrum. Det är Hyltebostäder som äger fastigheten och de har även ansvarat för ombyggnationen. Den första april flyttade de första hyresgästerna in.

Ola har gjort sig hemmastadd i sin lägenhet och tycker att det är skönt att själv få bestämma hur han vill möblera. Rasmus visar stolt upp sin lägenhet som tydligt visar att det bor en ishockey intresserad kille här. De båda killarna trivs väldigt bra i sina lägenheter och gillar att kunna bo självständigt men att samtidigt ha hjälpen nära om det behövs.

Individuella hjälpinsatser efter behov

Hyresgästerna har alla någon form av sysselsättning på vardagarna och tillsammans med personalen planerar de vilken stöttning de behöver i hemmet. Alla hjälpinsatser är individuellt anpassade.

- Vi arbetar för att våra brukare ska bli självständiga och inte ska behöva oss. Med andra ord så jobbar vi bort oss själva, säger Anette K-Nielsen, en av kommunens boendestödjare.

I Hylte kommun arbetar tio boendestödjare som numer utgår från personallägenheten i den nya servicebostaden. Boendestödjarna täcker upp behovet av stöd i hemmet i hela kommunen.

- Det är ett bra team som hjälps åt och tillsammans hittar lösningar för att våra brukare ska få det så bra som möjligt, säger Eva-Britt Andersson enhetschef för omsorgskontoret. Det är deras förtjänst att det har blivit så trivsamt och fint här i servicebostaden.Kontakt