Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-09-27

Hylte på lunchmöte i riksdagshuset om HNJ-banan

Representanter från Hylte kommun.

En delegation från Hylte kommun på plats i riksdagshuset för att diskutera HNJ-banan: Kommunstyrelsen ordförande Ronny Löfquist (S), utredare Erik Hansson, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Anna Roos (C), Ingemar Wahlström från Stora Enso och kommunchef Per Borg.

För en stund sedan var det ett lunchmöte i riksdagshuset där Halmstad-Nässjö järnväg (HNJ-banan) diskuterades. En av initiativtagarna till mötet var Hylte kommun.

Kommunerna längs med HNJ-banan ser järnvägen som en viktig länk i transport- och järnvägssverige och vill att den ska ha goda förutsättningar även i framtiden. Därför bjöds alla aktörer, som är involverade i banan idag och som kan påverka dess framtida utveckling, in till ett lunchmöte i riksdagshuset.

På plats var riksdagsledamöter och representanter från Region Halland, Region Jönköpings län, Trafikverket och näringslivet. Samtliga kommuner längs med banan – Hylte, Gislaved, Halmstad, Värnamo. Vaggeryd, Jönköping och Nässjö - är engagerade och deltog på lunchmötet.

Men själva initiativet till dagens lunchmöte kommer från Hylte och Gislaveds kommuner och det var Hylte kommun som under lunchen presenterade alla fördelar med HNJ-banan för de samlade aktörerna.

– Vi fortsätter arbetet med att stärka HNJ-banan långsiktigt. Efter seminarium i Smålandstenar och Landeryd lyfte vi nu frågan till det nationella planet, säger kommunstyrelsen ordförande Ronny Löfquist (S).

Förutom Ronny Löfquist (S) var även kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Anna Roos (C), kommunchef Per Borg och utredare Erik Hansson med och representerade Hylte kommun i riksdagshuset.

Kontakt