Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Informationsträff om hur vuxna kan förebygga droger hos barn och unga

Länsstyrelsen i Halland bjuder tillsammans med skolorna i Hylte in föräldrar och andra vuxna till en kväll med fokus på att hjälpas åt att förebygga droger hos våra barn och unga. Måndag 3 april är du välkommen till Örnaskolans aula kl. 18.30. Informationsträffen är gratis, men anmäl dig gärna så snart som möjligt för att reservera plats.

Våra ungdomar möter tobak, alkohol och droger under sin uppväxt och många blir erbjudna droger under sin ungdomstid. Hur kan du som vuxen möta utmaningar och skydda ditt barn? Vi vill stödja föräldrar i sitt föräldraskap och öka samverkan mellan föräldrar och mellan skolan och föräldrar.

Datum: måndag 3 april
Tid: kl. 18.30–21.00
Plats: Örnaskolans aula, Dalgatan 2, Hyltebruk

Kvällens program

  • Thomas Brink, rektor Örnskolan högstadium, hälsar dig välkommen och berättar om skolans arbete, vilja och ambitioner. Målet att ge bästa förutsättningar för alla elever att klara målen i skolan.
  • Emmy, fältarbetare i Hylte kommun, beskriver hur du gör om du är orolig eller vart du kan vända dig med frågor i Hylte.
  • Pontus Nilsson, kommunpolis, beskriver det aktuella läget, ger tips på hur du kan uppmärksamma och förebygga att ungdomar använder alkohol och droger. Polisen och skolan har ett bra samarbete och fungerande rutiner som upparbetats för att tidigt agera om någon visar tecken eller om misstankar finns.
  • Pelle Olsson, författare, muntlig berättare och narkotikaföreläsare. Pelle guidar dig pedagogiskt, lugnt och sakligt genom myter och stärker oss i viljan att skydda våra barn. Pelle har erfarenheter från stora delar av världen och har sedan början av 90-talet regelbundet rest runt i Sverige och Europa för att jobba med narkotika situationen genom att bland annat skriva reportageböcker.

Anmäl dig till informationsträffen

Välkommen till informationsträffen som är kostnadsfri. Av logistikskäl vänligen anmäl ditt deltagande så snart som möjligt till:

Kontakt