Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Internationella äldredagen och fixartjänsten

Den 1 oktober var det FN:s internationella äldredag och vi vill därför lyfta arbetet med att förhindra och uppmärksamma fallolyckor i vardagen för personer i åldern 55 år och uppåt. I Hylte kommun finns möjligheten för dig som är över 67 år att ta del av den kommunala fixartjänsten. Inom fixartjänsten kan du få hjälp med enklare arbetsuppgifter så att din vardag blir tryggare samtidigt som risken för fallolyckor minimeras. Du kan bland annat få hjälp med byte av glödlampor, proppar, hämta saker på vind, halksäkra mattor och häfta upp sladdar och kablar.

Fallolyckor fortsätter att vara den olyckstyp som leder till flest dödsfall och flest sjukhusinläggningar. Det finns dock stora skillnader mellan kommuner och län, visar sammanställd statistik från Socialstyrelsen. Socialstyrelsen har gjort kampanjen” balansera mera” som pågår fram till 8 oktober. I kampanjen tipsar Socialstyrelsen om hur seniorerna själva, vården och närstående kan förhindra fallolyckor genom att lyfta tre teman: mat, motion och medicin.

Mer om kampanjen, stöd och utbildning, bildspel, filmer samt statistik om fallolyckor finns att läsa hos Socialstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Är du intresserad av den kommunala fixartjänsten kontaktar du kontaktcentret. Det går även att läsa mer på sidan fixartjänst för äldre.

Kontakt