Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2020-09-08

Invigning av Hylte damm

Bild av den stora grå regleringsdammen i betong vid Hylte damm.

Efter snart fyra år är arbetet klart. På lördag 12 september invigs den nya regleringsdammen i Hyltebruk med en presentation av arbetet som genomförts, tipspromenad och fika.

Nu är det fritt fram att återigen ta promenaden längs Nissan i centrala Hyltebruk och korsa Hylte damm. Avstängningarna är borta och området åter öppet för allmänheten. På lördag blir det invigning hela dagen, från klockan 10.00 till 15.00. På programmet står tipspromenad, fika och presentation av arbetet. Någon bandklippning blir det inte.

– Vi försöker att göra en corona-anpassad invigning där vi inte samlar alla människor vid en och samma tidpunkt utan istället har drop in där man kan medverka under hela dagen. Vi ordnar tipspromenad längs kanalen och fika uppe vid dammen, säger Monica Engman, projektledare Statkraft Sverige AB.

Starten för tipspromenaden sker i ena ändan av kanalen, vid Tubgatan i centrala Hyltebruk, mot vårdcentralen till. Målgången sker vid den nya regleringsdammen, Hylte damm, norr om Industrigatan. Vid Hylte damm finns även parkering, med infart från vägen till Nissaryd, och ett informationstält om arbetet som gjorts. Arbetet startade redan 2016 och målsättningen var att allt skulle stå klart 2018. Efter två år bytte man entreprenör till NCC som nu färdigställt arbetet.

– Allt arbete är i princip klart, vi har några mindre saker som ska fixas men arbetet är slut besiktigat och godkänt. Vi har ersatt hela regleringsdammen i betong och förstärkt vallar vid kanalen och Jakobs sjö. Nu är området öppet för allmänheten igen, berättar Monica Engman.

Kontakt