Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2020-10-30

Kommunen ersätter medarbetare för influensavaccination

Hylte kommun betalar vaccinationen mot säsongsinfluensa för alla medarbetare som väljer att vaccinera sig inom primärvården. Det beslöt kommunstyrelsen under gårdagens möte.

– Det är viktigt att vi aktivt försöker att säkra personalförsörjningen framåt. Vaccinationen mot influensa är viktig för dem som riskerar att bli svårt sjuka men också för att vi ska kunna upprätthålla samhällsviktiga verksamheter i en tid med risk för både influensa och coronasmitta, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

För alla medarbetare

Under pandemins första månader var sjukfrånvaron kraftigt högre i flera kommunala verksamheter. Med anledning av detta bedömer kommunledningen det som viktigt att uppmuntra alla medarbetare att vaccinera sig mot säsongsinfluensa.
– Erbjudandet gäller samtliga medarbetare, oavsett anställningsform. Vi genomför redan vaccination av exempelvis omsorgspersonal och andra samhällsviktiga yrkesgrupper men vi hoppas att på detta sätt uppmuntra fler till att skydda sig mot influensa, säger Ronny Löfquist (S).

Allmänheten erbjuds vaccin efter 1 december

I år sker vaccination av prioriterade grupper, exempelvis äldre, medicinska riskgrupper samt vård- och omsorgspersonal, under hela november. Från och med 1 december erbjuder regionen vaccination även för allmänheten. En vaccination inom primärvården kostar cirka 280 kronor. Medarbetare inom Hylte kommun bokar själva sin vaccinering, en ersättning kommer att betalas ut i efterhand mot uppvisande av kvitto. Kostnaden för medarbetares vaccination tas från Kommunstyrelsens reserv.

Läs mer om vaccination på Region Hallands webbplatslänk till annan webbplats

Kontakt