Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2021-04-01

Kommunen öppnar idrottsanläggningar även för privatpersoner och äldre idrottare i föreningslivet

Från och med den 6 april öppnar Hylte kommun åter sina idrottsanläggningar för privatpersoner och idrottare i föreningsliv födda tidigare än 2002. De tidigare riktlinjerna innebar att endast idrottare i föreningsliv födda 2002 och senare kunde träna på berörda anläggningar.

Öppningen sker efter att ett förtydligande om att de verksamheter som begränsas av pandemilagen kan öppnas förutsatt att Folkhälsomyndighetens riktlinjer följs. Åtgärden sker därmed utifrån nationella riktlinjer och med hänvisning till den tidigare nämnda pandemilagen, och beslutet är taget i samråd med övriga halländska kommuner och Smittskydd Halland.

Kommuner rekommenderas fortfarande att hålla icke nödvändig verksamhet stängd men de verksamheter som omfattas av pandemilagen är undantagna. Det innebär att idrottsanläggningar kan ha öppet under förutsättning att pandemilagen och begränsningsförordningen följs.

Notera därför att omklädningsrum inte får användas för omklädning och att det är viktigt att alla som använder idrottsanläggningarna agerar på ett sådant sätt att pandemilagen och begränsningsförordningen följs. Ett stort ansvar vilar på den enskilda individen.

Följ den här länken för att läsa mer om hur du bör tänka och agera i samband med träning på Folkhälsomyndighetens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt