Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Kommunen vill låna ut mark för bete och foder

Kommunråd Anna Roos (c) står i Hyltebruk samhälle

Det varma sommarvädret har medfört att lantbrukare och även privatpersoner har svårt med både foder och bete till sina djur. Flera kommuner väljer att låna ut kommunal mark som kan användas för ändamålet. Nu ser även Hylte kommun över sitt markbestånd för att kunna erbjuda hjälp till de som behöver. Anna Roos (C), kommunråd, berättar att man nu undersöker hur mycket mark som finns och om hur ansökningar kan tas emot och beslutas.

Vad händer nu?
- Vi ser över hur vi från Hylte kommun skulle kunna bidra, i första hand ser vi om vi har mark som kan lånas ut för bete eller foder. Vi undersöker nu hur vi skulle kunna samordna om det finns intresse av att låna vår mark eller om det finns andra privatpersoner som kan låna ut mark.

Vet ni hur mycket mark kommunen har?
- Inte i dagsläget. Vi vi tittar på det och hoppas att ha tydliga svar på detta i början av nästa vecka, dock är vi inte så stora markägare men vi ska se vad vi har.

Hur anmäler man intresse för att låna mark av kommuen?
- Kommunens kontaktcenter tar emot ansökningarna. Mer information om detta kommer i början av nästa vecka när vi har allt på plats, vi lägger informationen både på kommunens hemsida och facebooksida.

Kan även privatpersoner som har mark som de vill låna ut höra av sig?
- Absolut! Det vill vi gärna, ta kontakt med kommunens kontaktcenter på telefon 0345-180 00. Vi behöver göra saker tillsammans när det krisar i samhället. Nu behöver djurägare bete och foder, kan vi hjälpa till vill vi gärna göra det!

Kontakt