Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-08-22

Länsförsäkringar bidrar till mötesplats för Hyltes näringsliv

En glasad entrédörr i röd tegelvägg leder till Företagscentret i Hylte

Företagscentret i Hylte har en central placering på Storgatan 12 i Hyltebruk

Länsförsäkringar Halland upplåter delar av sina kontorslokaler på Storgatan i Hyltebruk till det lokala näringslivet. Lokalerna ska användas som en mötesplats för Hyltes näringsliv och kommer att drivas av kommunen.

- Våra kontorslokaler var för stora och vi började titta på alternativ för att hyra ut de delar vi inte behövde, berättar Christian Bille, VD på Länsförsäkringar Halland:

- Då vi är ett kundägt bolag ville vi gärna göra något som gynnar våra kunder i Hylte kommun.

Främja nystart och utveckling

Hylte kommun har länge haft ett behov av centralt placerade lokaler där det lokala näringslivet kan träffas, där nystartade företag kan komma igång med sin verksamhet och där alla som vill kan få hjälp att starta företag. En viktig målgrupp i det arbetet är nytillkomna svenskar.

- När vi hörde detta kändes det som att vi kunde vara med och bidra till något riktigt riktig bra, säger Christian Bille. Ett blomstrande lokalt näringsliv och ett bra integrationsarbete ligger oss varmt om hjärtat, då vi drivs av att skapa ett tryggt Halland att leva och bo i.

Invigning i augusti

Lokalen är 155 kvadratmeter och upplåts hyresfritt under förutsättning att de används till att stödja det lokala näringslivet. Invigningen av centret blir på torsdag, 24 augusti, kl.16-19.

- Det är ett fantastiskt bra och generöst initiativ av Länsförsäkringar. Det skapar en ny mötesplats för både våra små och stora företag som kommer tillföra orten mycket, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).
 

Kontakt