Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2019-10-02

Nya socialförsäkringsministern på besök i Hylte

Gruppbild på trappan utanför kommunhuset i Hylte kommun när nya socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) är på besök.

På bild, bakre raden från vänster: Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, Anton Larsson, utredare, Daniel Bjuvstam, Tf ekonomichef. Främre raden från vänster: Anna Roos (C) kommunstyrelsens andre viceordförande, Ardalan Shekarabi (S), socialförsäkringsminister, Göran Edberg (S), kommunstyrelsens förste viceordförande, Per Borg, kommundirektör och Monica Randelid, personalchef.

Idag gästade nya socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S) Hylte kommun. På schemat stod företagsbesök och möte med kommunledningen.

- Den nationella bilden av att det är storstads-Sverige som drar stämmer inte, det är kommuner som Hylte som står för utvecklingen. Jag blir inspirerad av attityden här, att ni inte sitter och väntar utan ser vad ni kan göra själva. Ni har en lösningsorienterad och metodisk inställning till behoven i samhället, det är den attityden vi behöver i vårt land, säger Ardalan Shekarabi (S).

Efter förmiddagens företagsbesök, på Gnotec i Kinnared, tog kommunledningen emot för en presentation av framgångar och utmaningar i Hylte kommun. Under besöket diskuterades bland annat arbetsmarknad, hälsa och integration.
- Ministern har utryckt en önskan om att besöka Hylte kommun. Det var ett trevligt och givande möte även om det skedde under snabbt ändrade förutsättningar då ministern igår fick ett nytt ansvarsområde i regeringen, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Även vikten av lokal och nationell samverkan lyftes.
- Det är viktigt att våra ministrar får ta del av allt gott arbete som görs inom såväl näringsliv och civilsamhälle som kommun. Ministern visade stor intresse för vårt sätt att arbeta, säger Anna Roos (C), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Kontakt