Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2016-03-15

Oförändrad undervisning på Örnaskolan

I måndags kväll uttalade en elev ett hot på sociala medier mot Örnaskolans högstadium. Händelsen polisanmäldes, elevens vårdnadshavare kontaktades och eleven stängdes tillsvidare av från skolan. Efter en säkerhetsbedömning av polismyndigheten valde skolledningen att bedriva undervisning som vanligt under tisdagen.
­- Vi tar alltid hot på största allvar och har därför som rutin att kontakta polisen för bedömning, säger Stigert Pettersson, barn- och ungdomschef.

Enligt polismyndigheten är eleven skäligen misstänkt för grovt olaga hot och avstängd från skolan. Samtidigt pågår andra utredningar där samhällets olika stödinsatser har trätt in. Undervisningen på skolan, imorgon onsdag, fortsätter som vanligt.
- Händelsen är nu ett polisiärt ärende och vi vet även att flera olika samhällsinsatser har satts in. Vi gör idag inte någon annan bedömning än att skolans verksamhet kan fortsätta som vanligt. Vi har ökat vuxennärvaron i skolan och gjort förstärkningar i skolans Elevhälsoteam för att möta elevernas frågor.

Enligt skolledningen är stämningen på Örnaskolans högstadium fortsatt lugn. Har du som vårdnadshavare frågor eller känner dig orolig över det inträffade är du välkommen att kontakta skolans ledning via kommunens växel telefon 0345-180 00.

Kontakt