Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2018-09-06

Omtalad järnros smyckar Hylte

Avtäckning av ett konstverk i form av en järnros i centrala Hyltebruk

Kommunråden Ronny Löfquist (S) och Anna Roos (C) fick hjälp av Jana Nilsson, ordförande för ABF Halland, att avtäcka järnrosen som symboliserar en enad värld och människor lika värde.

Idag avtäcktes konstverket järnrosen på torget i centrala Hyltebruk. Järnrosen är en gåva från ABF och skapat som ett minnesmonument över sprängdåden i Oslo och massakern på Utöya sommaren 2011. Efter dådet tog smeder över hela världen initiativet till att smida rosor av järn som skickades till Norge som en symbolisk gest för en enad värld och människor lika värde. Två halländska smeder, Carl Pedersen och Jakob Silverstielk smidde två rosor, en som skickades till Norge och en som nu pryder Hyltebruk centrum. Jana Nilsson, ordförande för ABF Halland, var med på avtäckningen och överlämnade gåvan till kommunledningen.

- Vi ville ge rosen en offentlig plats där den kan sända ut sitt budskap om en enad värld och människor lika värde. Valet att erbjuda Hylte denna ros var lätt. Hylte är en god representant för den solidaritet som rosen symboliserar. Här kommer den till sin rätt och kan sprida sitt enande budskap.

Kontakt