Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Orange varning för höga flöden i Nissan

SMHI har utfärdat en orange varning i Nissan norr om Hyltebruk för höga vattenflöden. Gul varning till söder om Hyltebruk. Det är snösmältning och regn som orsakar höga flöden och vattennivån förväntas stiga under de kommande dagarna. Det innebär att det blir mycket höga strömhastigheter i vattendragen och det finns risk för översvämning. Under helgen har räddningstjänsten varit ute och kontrollerat vattennivåerna i kommunen.

- Just nu ser vattnet ut att stiga ungefär 1 decimeter per dag och vi förväntar oss att vattnet kommer stiga ytterligare de kommande dagarna. Men än så länge kan vi inte se några skador orsakade av de höga vattennivåerna, säger Magnus Åman, räddningschef på Hylte kommun.

Räddningstjänsten följer utvecklingen noga och samarbetar tillsammans med övriga aktörer såväl som drabbade. Du kan följa utvecklingen på hylte.se.

Översvämning i Bexet

Bexet kl. 9:00 den 16 januari

Det är många som är ute och tittar på de höga vattennivåerna i sjöar, hav och vattendrag. Är du en av dem? Titta då på säkert avstånd. Det kan vara mäktigt och vackert men också väldigt farligt. Eftersom markerna är mättad av regn och vattnet även kan ha underminerat strandkanterna kan det finnas risk för ras om man går för nära och det är väldigt starka strömmar i vattnet.

Kontakt