Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2017-08-15

Sommarfest i Hyltebruk på lördag!

På lördag 19 augusti klockan 13.00-18.00 arrangeras en sommarfest mitt i Hyltebruks centrum. Området runt torget kommer att fyllas med aktiviteter av olika slag. Ta med dig dina vänner och din familj och kom dit!

En fest för alla nationaliteter och åldrar! En fest för att skapa gemenskap! Sommarfesten nu på lördag (19 augusti) är en familjefest där det kommer att finnas en hoppborg, lotterier, försäljning av mat från olika länder, föreningar som visar upp sin verksamhet, musik och tävlingar.

Festligheterna utgå från torget vid Gamla Hallen och Coop Konsum. På torget och runt omkring händer det mesta under dagen.
Festen drar igång klockan 13.00 och bara 15 minuter senare är starten för ”Lilla klassikern”. Vill du delta i ”Kommunens mästare” så börjar det klockan 13.30. Prisutdelningar för de olika tävlingarna sker klockan 17.00.

Skulle det bli dåligt väder kommer en hel del av aktiviteterna att flytta in i Gamla Hallen.

Hoppborgar, musik, mat och tävlingar

Vad kommer att hända under sommarfesten? Eftersom arrangörerna vill skapa gemenskap och få Hylteborna att träffas blir det en blandning av aktiviteter.

För de yngsta kommer det att finnas en hoppborg och ansiktsmålning. Sommarfesten blir en avslutning på de sommaraktiviteter som Hylte kommun anordnat för barn i åldern 6-15 år under sommarlovet. För de lite äldre ungdomarna finns Hylte fritidsgård och Boost Hylte på plats och hittar på saker.

Det blir underhållning bland annat i form av musik och uppvisning av folkdräkter från olika länder. Det kommer att finnas lotterier och möjlighet att köpa mat med influenser från olika länder.

Men dagen startar med ”Lilla klassikern”. Det är en tävling som består av två grenar: cykling och löpning/promenad. Varje lag ska ha två deltagare. För att det ska passa så många som möjligt blir det två olika längd på banorna beroende på hur tränad man är. Anmäl dig redan nu om du vill vara med i ”Lilla klassikern. (Anmälan görs på www.hyltesportevent.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) Barn upp till 14 år kan anmäla sig direkt på plats och för dem är det gratis.

Det kan avslöjas att det blir fina priser både i elit- och motionsklassen. I motionsklassen kommer det att lottas ut priser, exempelvis kan man vinna en startplats till Vasaloppet och kläder från Craft Sportswear.

Utöver detta så arrangeras ”Kommunens mästare”. Det är en Hylte-variant på TV-programmet ”Mästarnas mästare”. Här har föreningar i kommunen fått komma med förslag på grenar som ska ingå och som du kan prova på.

Stort engagemang

Sommarfesten är ett samarbete mellan Hylte kommun, Svenska kyrkan, Hylte Sport & Event, Hylte internationella kulturförening och föreningen Salasil. Men det är många fler som är engagerade i själva festen. Ett 10-tal föreningar har tagit fram grenar till ”Kommunens mästare” och butiker och företag är med och sponsrar med priser till tävlingarna.

Nu avslutar vi sommaren med en rejäl fest och arrangörerna hoppas att locka ut så många som möjligt. Så ta dig till Hyltebruks centrum under dagen på lördag för att tävla eller titta på tävlingarna, smaka på god mat och lyssna på musik. Var med och skapa gemenskap!

Kontakt