Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Sörgårdens förskola får två nya avdelningar

Nu byggs Sörgårdens förskola i Hyltebruk ut med två nya avdelningar.
- Det är första gången på ganska lång tid  som vi bygger som ett resultat av att kommunen växer. Det känns positivt, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.


De senaste två åren har det fötts 257 barn i Hylte kommun. Just nu visar statistiken ett födelseöverskott på 50 personer. Lägg därtill att kommunen haft en stor inflyttning vilket medfört att efterfrågan på plats i skolor och förskolor ökat. För ett år sedan beslöt fullmäktige att bygga ut Sörgårdens förskola med ytterligare två avdelningar till totalt sex avdelningar. Nu är det första spadtaget taget.
- Det känns jättebra. Behovet är stort och utöver satsningen här på Sörgården ser vi även över behovet på andra orter. Vi växer så det knakar och utöver det har vi även en politisk inriktning på att minska antalet barn i grupperna, så vi bygger för framtiden, säger Ronny Löfquist (S).

Med en budget på totalt 8,4 miljoner kronor byggs ytterligare ett hus om 440 kvadratmeter på Sörgårdens stora utegård. Huset byggs samman med den befintliga fastigheten och hela förskolan får en ny gemensam entré. Bygget beräknas vara klart efter sommaren med inflyttning i augusti. För byggnationen ansvarar företaget Kenneths bygg från Torup.
- Det känns extra roligt att vi har fått en lokal entreprenör, säger Ronny Löfquist (S) och berättar att den totala kostnaden för bygget beräknas hamna på cirka 9 miljoner.
- Vi kommer att ansöka om tilläggsanslag i fullmäktige i mars eftersom vi även vill förse förskolan med solpaneler som ska producera el till fläktar med mera, berättar Ronny Löfquist (S).

Kontakt