Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2015-05-27

Tommy Fock – Årets tjänsteman 2015

Från vänster på bild: Sören Carlsson, avgående ordförande i Företagarna i Hylte, Tommy Fock, rektor på Örnaskolan, och Rickard Lindgren, ny ordförande i Företagarna i Hylte.

Igår utsågs Tommy Fock, rektor för Örnaskolan, till Årets tjänsteman av organisationen Företagarna i Hylte.
- Det kom som en total överraskning men nu känner jag mig stolt, hedrad.

Med förevändningen att det skulle delas ut gesällbrev till ungdomar övertalades Tommy Fock att komma till Wahlströms bil i Hyltebruk igår kväll där organisationen Företagarna i Hylte skulle dela ut pris för Årets företagare. Intet ont anande deltog han i festligheterna.

- Det kom in företagare efter företagare och jag tänkte: vad gör jag här? Det fanns inte i mitt huvud att jag skulle få en utmärkelse.

Lyhörd ledare

Överraskningen var total när ordförande Rickar Lindgren utropade Tommy Fock som Årets tjänsteman 2015 med motiveringen:

Tommy har under sin ledarkarriär visat stor förmåga att entusiasmera sina medarbetare och vara lyhörd för deras synpunkter. Han har därmed kunnat visa förbättringsresultat inom sina ansvarsområden. Tommy har också visat stor öppenhet för behovet av förändringar och förbättringar som följer av näringslivets och arbetsmarknadens krav och önskemål.

Positivt arbete

Tommy Fock har arbetat i Hylte kommun i 20 år. Han började som studie- och yrkesvägledare år 1995 och var även med och startade och drev Vildmarksgymnasiet i många år. För tre år sedan när tjänsten som rektor på Örnaskolan blev ledig var det dags att prova något nytt. Det har varit en arbetsam men givande tid.  

- Jag känner mig oerhört stolt över min verksamhet men även mig själv för en gångs skull. Att lyckas visa resultat inåt är kul men att även uppmärksammas utanför den egna organisationen känns jäkligt bra. Vi har gjort ett jobb som ger ringar på vattnet även ute i samhället. Det känns fint.

Priset för Årets företagare 2015 gick till Sven Wahlström på Wahlströms Bil AB. Under kvällen firades även Anders Lindgren som tog emot sitt gesällbrev som målare.

Kontakt