Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Torkan kräver omtanke om vattnet

Grundvattennivåerna i flertalet av Hylte kommuns vattentäkter är stabila men samhällsbyggnadskontoret uppmanar ändå kommuninvånare att vara rädda om vattnet. Arbetet med att öka flödet i Landeryd fortsätter.

Den torra sommaren har medfört att flera kommuner i landet tvingats införa bevattningsförbud. I Hylte kommun har man utfärdat bevattningsförbud i Landeryd, i övriga orter är läget fortfarande stabilt. Mattias Andersson, driftingenjör på samhällsbyggnadskontoret berättar att VA-personalen mäter nivåerna kontinuerligt.

- Det ser bra ut i alla vattentäkter förutom i Landeryd. Där har huvudborran för dåligt flöde och vi väntar på ett företag som ska hjälpa oss att koppla till flödet från ytterligare en borra till huvudborran. Det borde hjälpa upp det hela.

I Hylte kommun finns sex vattentäkter i orterna Drängsered, Torup, Landeryd, Långaryd, Unnaryd och Hyltebruk. Eftersom man har stabila nivåer i flertalet av vattentäkterna diskuterar man inga ytterligare bevattningsförbud.
- Nej, som sagt är det bara i Landeryd som vi behöver öka flödet. Men vi uppmanar ändå våra kommuninvånare att vara försiktiga med vårt värdefulla vatten. När det är så här torrt ska man inte slösa i onödan, säger Mattias Andersson.

Kontakt