Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Totalt eldningsförbud i Hylte kommun

Flera veckor med gassande sol och lite nederbörd har lett till att risken för brand i skog och mark ökat markant. Så mycket att det eldningsförbud som har gällt i Hylte kommun sedan den 23 maj nu förstärkts med ett totalt eldningsförbud från den 20 juli.

Prognosen från SMHI visar på fortsatt torrt väder varvid risken för bränder kommer att bestå under en tid framöver. Totalt eldningsförbud innebär att du inte får använda öppen låga utomhus. Det innebär att du endast får grilla i kol-, gas- eller elgrill på privat tomt. Man får alltså inte längre använda de av i kommunen i ordningställda grillplatserna. Det är heller inte tillåtet att använda gasol- eller stormkök ute i naturen.

Totalt förbud

Kommunens rekommendation just nu är att undvika grillning och rökning överhuvudtaget. Om man orsakar en brand är man personligt ansvarig. Det är tillåtet att använda sin grill hemma och på campingplatser, förutsatt att camingägaren inte infört grillningsförbud. Men räddningstjänsten skulle råda alla som känner att de måste grilla att ha en hink vatten nära till hands.

Du bör undvika allt som kan riskera brand, inklusive arbete med maskiner som kan orsaka gnistor eller varmgång, i skog och mark (motorsågar, slåtter av vägrenar, kedjor på terränggående maskiner med mera).

Förbudet gäller tillsvidare

Eldningsförbudet pågår tills vidare. När eldningsförbudet är över meddelar kommunen det via webbplatsen, P4 Halland och SVT. Information läggs också ut på kommunens facebooksida.

Fire ban

In the municipality of Hylte , there is currently a total fire ban.

Verbot der Verbrennung

In der Gemeinde Hylte besteht derzeit ein totales Feuerverbot.

Please refer to www.hylte.se for updates.

Kontakt