Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Två nya fall av covid-19 i omsorgsnämndens verksamheter

Under påskhelgen har ytterligare två fall av covid-19 konstaterats inom omsorgsnämndens verksamheter i Hylte kommun. Personerna vårdas i sina respektive bostäder, berörda anhöriga och personal är underrättade. Även anhöriga till andra personer som befinner sig i samma verksamhet är informerade.

De två nya fallen betyder att det nu finns totalt tre bekräftade fall av covid-19 inom omsorgsnämndens verksamheter. Hylte kommun delar dock inte information till allmänheten om vilka personer eller verksamheter som är drabbade, detta på grund av sekretess.
– Sekretessen innebär att verksamheten inte får ge information om enskilda personer till annat än de som deltar i vården av personen i fråga – och till anhöriga om det finns samtycke. Men vi vill ändå ge våra kommuninvånare en allmän information om att smittan nu finns i kommunen och i våra verksamheter för att på så sätt begränsa eventuell ryktesspridning. Vi har informerat berörda personer och arbetar enligt Folkhälsomyndighetens och Region Hallands rekommendationer rörande vård av personer smittade med covid-19, säger Emma Gröndahl, informations- och kanslichef.

Läs mer om coronaviruset (covid-19) och Hylte kommuns arbete med pandemin här. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt