Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Vem kan jag kontakta om jag behöver hjälp eller stöd under coronaepidemin?

Under den pågående coronaepidemin kan en rad situationer uppstå som gör att du behöver hjälp eller stöd. Det kan handla om både sjukvårdsrelaterade frågor, eller om andra situationer som uppstår i hemmet eller på andra platser. Vi har därför samlat en rad kontaktuppgifter som kan vara till hjälp för dig eller personer i din närhet.

Sjukvård

SOS alarm – Vid livshotande sjukdom, ring alltid 112.

113 13 – Nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ger svar på allmänna frågor kring coronaviruset som ej är symptom eller våldsrelaterade, om du inte själv hittat information via webb. Observera att 113 13 använder myndigheternas webbplatser som underlag för att svara på frågor.

1177 – sjukvårdsrådgivningen vi telefon. Hit, eller till din vårdcentral, ringer du om du har symptom: torrhosta, feber och/eller andningsbesvär – samt om något av följande stämmer: Du känner dig mycket sjuk, är över 80 år eller arbetar inom vård och omsorg.

Stödlinjer, hemsidor eller kontakter för dig som behöver stöd eller hjälp

Anhörigstöd och corona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., här har Nationellt kompetenscentrum anhöriga samlat information för dig som anhörig eller personal.

Anhöriglinjen, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. telefon 0200-239 500. Drivs av Anhörigas riksförbund och är till för dig som behöver råd eller stöd i din roll som anhörig.

Bris för barn och unga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., chatta, maila eller ringa, telefon: 116 111.

Bris vuxentelefon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., telefon: 077-150 50 50. Till Bris vuxentelefon om barn kan du ringa om du vill prata om oro kring dina egna eller någon annans barn upp till 18 år.

Brottsofferjouren södra Halland, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. telefon: 035-12 48 24. Har till syfte att hjälpa brottsdrabbade personer och är ett komplement till samhällets hjälpinsatser. Erbjuder någon att tala med, råd och stöd, hjälp i kontakten med myndigheter och försäkringsbolag samt stöd i samband med rättegång.

Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att prata om precis vad som helst. När du chattar med Jourhavande kompis är du anonym.

Kvinnofridslinjen, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. telefon: 020-50 50 50. Nationell stödtelefon för den som utsatts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Anhörig eller vän är också välkommen att ringa.

Kvinnojouren Viktoria, Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. telefon: 035-12 88 88.

Rädda barnen stöd för vuxna och barn. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns dokument på olika språk som ger stöd för hur du pratar med sitt barn om corona.

Röda Korsets stödtelefon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., telefon: 0771-900 800. Känner du stress och oro kring coronautbrottet som pågår? Nu kan du ringa Röda Korsets stödtelefon där du får du prata med personer som har utbildning i psykologisk första hjälpen och förståelse för den nuvarande situationen. Öppettider: måndag till fredag klockan 12.00–16.00

UMO.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Webbplats för alla som är mellan 13–25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

Kontakt