Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Välkommen till Örnaskolans skolbibliotek

På Örnaskolans skolbibliotek kan du låna böcker, få boktips, söka information, läsa tidskrifter och dagstidningar. Du kan naturligtvis även komma till biblioteket bara för att ta det lugnt och koppla av en stund, ensam eller tillsammans med dina vänner.   

Låna böcker

När du ska låna böcker i skolbiblioteket behöver du ett lånekort. Samma lånekort som gäller vid folkbiblioteken i Hyltebruk, Torup och Unnaryd och som de flesta får när de går i förskoleklass. För att få ett lånekort behöver dina föräldrar skriva på ett godkännande. Kom till skolbiblioteket och hämta en blankett så får du sedan ett lånekort.     

Boktips

Fråga gärna efter boktips i skolbiblioteket! Du kan också få boktips på bloggen Bokbästisarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Databaser hemifrån

I skolbiblioteket kan du skaffa en personlig inloggning till databasen NE Skola så att du har möjlighet att söka information även vid din dator hemma. I databasen finns 545 000 artiklar och 48 temapaket.   

Läsa på olika sätt

Det finns olika sätt att läsa. Om du behöver lyssna på din bok så finns talböcker i skolbiblioteket och bibliotekarien kan ladda ner flera från Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Legimus erbjuder personer med lässvårigheter att ladda ner talböcker direkt till sin dator eller mobil. Är du intresserad av tjänsten "egen nedladdning" så kom till skolbiblioteket och boka en tid för en genomgång och registrering för att få inloggningsuppgifter.

Kontakt