Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Var med och tävla – tillverka en Hyltesvamp!

 

Svampen i glas från Nädhult.


Målet med tävlingen är att få fram en ny officiell Hyltegåva från Hylte kommun. Den gamla glassvampen från Nädhult håller på att ta slut och hantverkaren har stängt sin verksamhet.

Givetvis kan den nya svampen vara i vilket material som helst och vara vilken typ av svamp som helst. Vi välkomnar självfallet kreativitet, variation och innovation!

Hylte kommun kommer under 2023 att köpa in cirka 100 svampar och kommer att betala cirka 200 kr exkl. moms per svamp.

Syftet är att låta alla hantverkare i Hylte kommun ges möjlighet att bidra till att synliggöra Hylte kommun och svampen. De förslag som inte köps in och används som gåva, kan få andra användningsområde. De framtagna produkterna kan till exempel säljas som en del av hantverkarnas ordinarie sortiment (och i övriga lokala butiker och på lokala besöksmål) som en Hyltepresent (tänk t ex dalahästen). Kanske blir det en svamputställning av de alster som tagits fram? Är det kanske till och med möjligt att ha delar utomhus? Det återstår att se när tävlingen är avslutad.

Varför en tävling?

En tävling har ett nyhetsvärde och skapar engagemang, vilket är positivt för både hantverkarna/tillverkarna och Hylte kommun. Tanken är att en jury utser vinnaren som presenteras på Tågdagarna i Landeryd den 4 september 2022. Detaljerad information kring detta kommer längre fram i vår.

Anmälan och frågor

Du anmäler ditt deltagande genom att maila ditt namn, telefonnummer och e-postadress till lena.hagman-bogren@hylte.se I ämnesraden skriver du Svamptävling. Du kommer då att få en bekräftelse på din medverkan och erhålla löpande information via e-post när det gäller tävlingen.
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Lena Hagman Bogren, Turismansvarig Hylte kommun 0733-71 82 14 lena.hagman-bogren@hylte.se

Anmäl till deltagande senast den 15 maj. Svampen behöver vara klar den 25 augusti.


Fotnot. Varför just en svamp? Elias Fries som namngav svamparna är från Femsjö.


Kontakt