Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Grillplatser i Hyltebygden

Femsjö kyrkby

Vid Femsjö skola finns en grillplats med information om platsen och naturen. Vandringsmöjligheter på Gula spåret med Röda/Blå slingan. Längs stigen finns det informationsskyltar om natur och kulturhistoria i Femsjö. I detta område gjorde Femsjösonen Elias Fries, ”svamparnas Linné”, en gång sina första strövtåg.

Skärshultssjön, Hyltebruk

Vacker badplats utmed riksväg 26, Nissastigen. En av Sveriges vackraste rastplatser med grillplats vid sjön. Här kan du även vandra Skärshultslederna, en på 5,8 km och en på 12 km

Jälluntoftaleden, Jälluntofta

Mitt på leden (som är 12 km) lång finns en vacker grillplats med utsikt över Ärnarpsgölen. Start och parkering sker vid Bygdegården/Chalanderska museet i Jälluntofta. Leden är märkt med skyltar och orange markering.

Hålsjön, Drängsered

Idyllisk liten badplats med brygga, toalett och grillplats.

Bosgårdsfallet, Torup

Strax väster om Torup till vänster om vägen mot Falkenberg ligger vattenfallet som är 11 meter högt. En större såg och kvarn var i bruk till början av 1930-talet. Det finns vackra vandringsstigar i anslutning till platsen och en grillplats.

Gunnars karusell, Drängsered

Året är 1972 och Gunnar är 65 år när han bestämmer sig för att dämma upp en bäck och bygga ett vattenhjul, han installerar även en växellåda från en gammal Volvo. Över vattenhjulet bygger han en karusell och släpar dit fyra trädgårdsbänkar som han skruvar fast i golvet. Grillplats med vindskydd finns precis intill karusellen.

Lindekullen, Hyltebruk

Hembygdspark med högloftstuga från 1700-talet, två stugor från 1800-talet, ladugård från 1600-talet samt en ekonomibyggnad med scen. Grillplatsen ligger på den lilla höjden mellan husen.

Mellanfärgen, Ibro badplats

Barnvänlig badplats med två bryggor och sandstrand samt grillplats.

Fröslida

Kör av väg 26 söder om Torup mot Fröslida. Mellan broarna på en ö i Nissan, ligger en nyligen upprustad grillplats med bänkar och grill med galler. Parkeringsmöjligheter finns vid järnvägen strax intill.

Bolmen, Unnaryd

I Sveriges tolfte största sjö hittar du fina grillplatser på öarna Storön och Råön.

Sjögårdssjöns badplats, Torup

Naturskön badplats utmed Nissastigen, två bryggor, vacker sandstrand och grillplats

Karta över grillplatser

Kontakt